Iza kulisa

Gosti: glumci Stefan Radonjić i Jelisaveta Karadžić

Na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta od ovog meseca možete ugledati i predstavu "Slučaj: rupa" po motivima komada Ežena Joneska, u režiji Angelča Ilievskog. Na komičan način, dvoje mladih glumaca kritikuju i dovode u pitanje trenutni sistem vrednosti i međuljudske odnose. Banalnost svakodnevnog života bračnog para dovedena je do apsurda, te uz smeh, predstava ostavlja gorki ukus u ustima i budi zapitanost o svetu u kom živimo, koji nas okružuje.

Govorićemo i o predstavi  koja se već dugo ističe na repertoaru Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić". Predstava "Ne oklevaj! Improvizuj!" nastala je kao autorski projekat Srđana J. Karanovića, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, rađen sa klasom Glume u sedmom semestru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija, a ne na dramskom tekstu.

Sve što glumci izvode na sceni nastaje upravo tog trenutka pred prisutnom publikom, bez ikakve prethodne pripreme. Mladi glumci prisetiće se i svog mentora prof. dr Vladimira Jevtovića, kao i svojih glumačkih početaka.

Iza kulisa vas vodi Ksenija Radović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво