Novosti dana

Građani Kosovske Mitrovice ispratili su posmrtne ostatke Olivera Ivanovića do izlaza iz grada, odakle je povorka pod pratnjom policije krenula za Beograd. Pomen Ivanoviću održao je vladika Teodosije sa igumanima. Sahrana će biti sutra u 12.30 na Novom groblju u Beogradu.

Nakon zvanično upućenog zahteva srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal za učešće u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova je više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i UNMIK-a, saopštio je MUP. Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju srpskih državnih organa u istragu. Zatraženo je i da se našoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o tom krivičnom delu. MUP očekuje da uviđaj bude urađen na najvišem profesionalnom nivou i najavljuje da će objaviti sva dokumenta u kojima je zatraženo uključivanje Beograda u istragu.

Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je zamenik direktora kosovske policije za Severnu Mitrovicu Besim Hoti. Dodao je da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mestu zločina. Kosovska policija prethodno je preuzela snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Ivanović. 

Secesionističke katalonske grupe, Zajedno sa Kataloniju i Katalonska republikanska levica, dogovorile su se da podrže bivšeg lidera Karlesa Pudždemona za novog predsednika katalonske vlade. Te dve grupe su na izborima osvojile 66 od 135 mesta u parlamentu Katalonije. To telo će danas održati prvu sednicu posle decembarskih prevremenih izbora, na kojoj će se glasati o novoj vladi. Španija je ranije odbacila ideju da Pudždemon upravlja Katalonijom iz egzila i upozorila da će centralna vlada zadržati kontrolu nad regijom ako ga parlament ipak izabere za predsednika vlade.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи