Moja knjiga

Pesnik Darko Daničić govori o tome zašto voli knjigu izabranih pesama Ivana V. Lalića (1931-1996). Ivan V. Lalić jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pesnika. Pesnik visoke kulture, esejista i prevodilac, stvorio je delo insprativno i za čitaoce i za književne stvaraoce.

Darko Daničić je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Lazarevcu. Objavio je četiri knjige poezije. Objavljuje pesme i kritiku u književnim časopisima. Živi u Lazarevcu.

U emisiji Darko Daničić govori o tome kako je otkrio poeziju Ivana V. Lalića, koliko je taj susret bio značajan za njegovo pesničko stvaranje, i koliko često se vraća pesmama Ivana V. Lalića. Knjiga izabranih pesama Ivana V. Lalića kod našeg sagovornika izazvala je veliko čitalačko uzbuđenje, i on se godinama od ove knjige nije odvajao.

Izbor pesama Ivana V. Lalića za ovu knjigu načinila je književnica Svetlana Velmar Janković. Ona je bila lični prijatelj pesnika Ivana V. Lalića, tako da je i ovaj izbor donekle lično obojen, što svakako doprinosi vrednosti knjige. Svetlana Velmar Janković napisala je i predgovor za ovu knjigu, tekst posvećen Lalićevom pesništvu, koji je našem sagovorniku takođe bio značajan.

Čućemo u emisiji i nekoliko pesama Ivana V. Lalića. Neke od tih pesama pročitaće naš gost, a neke ćemo, zahvaljujući tonskim zapisima iz arhive Radio Beograda, čuti u interpretaciji samog pesnika Ivana V. Lalića.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара