Novosti dana

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa pet metaka u grudi. Policija je blokirala deo Kosovske Mitrovice u kojem je Ivanović ubijen. Pronađen zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači, javlja Radio TV Kosova.

Za državu Srbiju je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i u skladu sa tim ćemo se odnositi prema tome, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenuće predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP-u, BIA i drugim, rekao je predsednik. Vučić je naveo da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Olivera Ivanovića. Đurić je rekao za RTS da je ubistvo Ivanovića zločinački, teroristički čin sa ciljem da se na severu Kosova izazove haos i da se ceo narod na KiM i Srbija gurnu u pakao sukoba.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи