Novosti dana

Izbori za odbornike skupštine grada Beograda i opština Bor i Aranđelovac biće održani 4. marta, odlučila je predsednica skupštine Srbije, Maja Gojković. Izborne radnje teku od dana objavljivanja odluke o raspisivanju izbora u Službenom glasniku. Predsednica parlamenta je pozvala građane Beograda, Bora i Aranđelovca da izađu na izbore i biraju odgovorne, ozbiljne i vredne kandidate koji imaju program. Gojkovićeva je pozvala stranke da se na izborima nadmeću programima i poštuju političke protivnike.

Premijer Japana Šinzo Abe stiže u dvodnevnu posetu Srbiji. To je prva poseta japanskog premijera našoj zemlji posle 3 decenije. Šinzo Abe je na petodnevnoj evropskoj turneji, u okviru koje je Srbija jedina zemlja koja nije članica Evropske unije. Predsedniku vlade Japana domaćini na večeri biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić.

U dva samoubilačka napada u Bagdadu ubijeno je najmanje 38, a povređeno više od stotinu ljudi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Iraka. Napade su izvršila dvojica samoubica koji su se razneli eksplozivom na Trgu Tajran. Na tom trgu okuplja se puno ljudi koji traže posao. Niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Danas je treći ponedeljak u januaru a taj dan, od 2005. važi za najtužniji dan u godini. Epitet je osmislio doktor Klif Arnal sa Univerziteta u Kardifu, uzimajući u obzir faktore kao što su vremenska prognoza, dugovi, kraj praznovanja i nedostatak motivacije. Kako bi se izborili sa fenomenom postpraznične depresije mnogi na zapadu pohađaju takozvane radionice za sreću i samopouzdanje.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво