U središtu pažnje

Koji su najčešći uzroci steriliteta? Kako se leči i u kojim slučajevima vantelesna oplodnja može da pomogne. Koliki su dometi perinatalne medicine , odnosno kako se leče nerođene bebe u stomaku trudnice?

Svaki deseti par u našoj zemlji ne može da dobije dete na prirodan način i za mnoge od njih vantelesna oplodnja je jedini način da se ostvare kao roditelji.

Biološki uzroci ženske i muške neplodnosti su mnogobrojni, ali razloge za probleme kod začeća treba tražiti i u sve češćem odlaganju materinstva. Stručnjaci savetuju da bi rađanje pre tridesete preduhitrilo biološki sat i rešilo mnoge probleme.

Kada je vantelesna oplodnja jedino rešenje? Po čemu se vantelesna trudnoća razlikuje od trudnoće nastale na spontan način?  Koliki je procenat uspešnosti takvih intervencija i koje komplikacije mogu da nastanu? Perinatalna medicina je otvorila velika vrata za lečenje nerođenih beba u toku trudnoće. Koje su najčešći poremećaji u razvoju fetusa i kako se rešavaju?

Gost zdravstvene tribine je akademik, profesor dr Nebojša Radunović, načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju i koordinator za vantelesnu oplodnju Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, profesor Medinskog fakulteta u Beogradu, predavač na Medicinskom fakultetu Univerziteta Indijana, Njujorškom univerzitetu , kao i na Jejlu u SAD.

Brojevi telefona za uključenja slušalaca su: (011) 322 50 99 i (011) 322 52 99.

Voditelj emisije U središtu pažnje od 18 časova je Olivera Simić Milošević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]