Novosti dana

Prema predviđanjima Svetske banke, globalna ekonomija u ovoj godini ostvariće rast od 3,1 odsto, što bi bio najbolji rezultat u proteklih sedam godina. U tek objavljenom izveštaju te institucije očekuje se da će rast u Srbiji biti tri procenta.

Prema nacrtu strategije Evropske komisije 2025. biće godina kada će početi prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU. Kako je bečkom dnevniku Prese objavio izvor iz Evropske komisije, to nije fiksni datum, već najbolje mogući scenario.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenjuje da napredak u pristupnim pregovorima treba da bude u skladu sa individualnim rezultatima koje zemlje kandidati postižu a ne u takozvanom "paketu" za ceo region.

U Tunisu su ponovo izbili sukobi između policije i demonstranata, nezadovoljnih zbog nezaposlenosti, poskupljenja i povećanja poreza. U dosadašnjim neredima širom Tunisa, poginula je jedna osoba, a povređeno pet.

Novak Đoković se, posle šestomesečne pauze, na teren vratio u svom stilu - pobedom. Sa 2:0 u setovima savladao je Dominika Tima na egzibicionom turniru u Melburnu. Bila je to i jedna od završnih provera pred početak Otvorenog prvenstva Australije sledeće sedmice.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи