Novosti dana

Republika Srpska obeležava Dan Republike - svečanim defileom, akademijom i prijemom u Vladi. Predsednik Srpske Milorad Dodik rekao je da je cilj što veća samostalnost tog entiteta, što je, kako kaže, legitiman politički cilj. Dodik je povodom 9. januara - Dana Republike Srpske uručio ordenje zaslužnim građanima. Jedan od njih je i bivši predsednik Srbije i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić. Proslavu prate pojačane mere bezbednosti.

Umesto penzionog čeka ili nekih drugih dokumenata penzioneri u Srbiji bi mogli ubuduće, u svim prilikama, da dokazuju svoj status samo sa jednom penzionerskom karticom. To je inicijativa PIO Fonda koju je podržao Poverenik za informacije od javnog značaja I zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić.

Nova godina donosi novine budućim srednjoškolcima. Male maturante očekuju izmene na završnom ispitu, a cilj je da se smanji uticaj ocena iz prethodnog školovanja. Sadašnji i budući osmaci moći će na testovima da dobiju najviše 40 poena, a na osnovu uspeha postignutog u školi najviše 60. Do sada je taj odnos bio 70 - 30.

U Melburnu noćas počinje egzibicioni teniski turnir. Novak Đoković prvi put izlazi na teren nakon povrede od koje se oporavljao više od šest meseci. Sastaje se, u drugom meču, sa Dominikom Timom.

Uredik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво