Večeras zajedno

U večerašnjoj emisiji čućete razgovor sa  Keti Fenslou čuvenom dobrotvorkom iz Čikaga. Nakon decenijskog angažovanja u organizaciji Lajflajn Princeze Katarine, Keti je osnovala humanitarnu organizaciju Naši Srbi. Preko organizacije Naši Srbi već godinama kontinuirano pomaže Domove za nezbrinutu decu, bolnice, škole, narodne kuhinje i socijalno ugrožene porodice širom Srbije i Republike Srpske. Pomagala je i Srbima na Kosovu i Metohiji u svim enklavama.

Na donatorskoj večeri u Čikagu, zajedno sa američkom organizacijom Project C.U.R.E., na kojoj je prisustvovala i Princeza Katarina Karađorđević, sakupljeno je skoro dva miliona dolara za pomoć bolnicama i zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.

O humanitarnom radu ove izuzetne žene se već dosta zna. Večeras ćete čuti jednu malo drugačiju priču za koju malo ljudi zna. 

Slušaoci će saznati da je Keti Fenslou u stvari rođena u Beogradu kao Katarina Dujaković. Svoje najranije detinjstvo je provela sa majkom u velikoj oskudici. Imala je 12 godina kada su se odselile u Ameriku i više se nisu vraćale. Tamo se Katarina školovala, gradila uspešnu karijeru i zasnovala porodicu. Često ističe da ima dve zemlje, Srbiju i Ameriku a dok je pričala o svojoj staroj kući u Beogradu nije mogla da sakrije suze.

Sa Keti Fenslou razgovarala je urednica i voditeljka emisije Dragana Živojnović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво