Novinarenje

Mediji u Evropi s pažnjom prate pregovore o formiranju Vlade u Nemačkoj. Demohrišćanska unija i Socijaldemokratska partija razgovore će nastaviti u toku dana, a obe stranke su nakon jučerašnjeg susreta saopštile da su zadovoljne početkom pregovora. Svetska štampa prati i rasplet dešavanja u Iranu, gde su nekoliko dana trajali protesti građana nezadovoljnih ekonomskom situacijom u zemlji. Lideri u Iranu su mahom negirali ekonomsku pozadinu demonstracija i navodili da se radi o pokušaju spoljnih neprijatelja da destabilizuju Islamsku republiku. Šef obaveštajne američke agencije CIA Majk Pompeo demantovao je navode o umešanosti te službe u organizaciju protesta.

U regionalnim medijima, često se ovih dana pisalo o odnosima na Zapadnom Balkanu, ali i uticaju koji države i organizacije pokušavaju da na njemu uspostave. Dosta se govorilo o uticaju i eventualnom širenju NATO-a. Državni vrh Srbije u svakoj prilici poručuje da će naša zemlja sačuvati politiku vojne neutralnosti, a pojedini analitičari veruju da je širenje Alijanse, ulaskom Crne Gore, makar privremeno zaustavljeno. O odnosima sa Severnoatlantskim savezom nedavno je bilo reči na tribini pod nazivom: "Treba li Srbija da se boji NATO-a, sa kojim sve šire sarađuje".

U nastavku emisije prelistavamo domaću dnevnu štampu. U studiju je koleginica Mira Nikolić iz Privredno-političke rubrike.

Novinarenje priprema i vodi Nikola Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво