Novosti dana

Francuska kompanija "Vansi erports" pobedila je na tenderu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla, potvrdio je predsednik Aleksandar Vučić. On je ocenio da je time ostvaren ogroman uspeh, jer je Srbija uspela da dobije mnogo više novca nego što je za zagrebački aerodrom dobila Hrvatska, zemlja - članica Evropske unije. To je veliki posao za Srbiju i odličan signal za investitore koji dolaze u našu zemlju, rekao je predsednik Vučić. Premijerka Ana Brnabić je rekla da je ceo posao urađen transparentno i da je učinjen ogroman profesionalni iskorak, jer su u nadmetanju učestvovale najbolje svetske kompanije.

Većina pravoslavnih crkava i vernici obeležavaju Badnji dan. Pale se badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića, rođenja Isusa Hrista. Porodice se okupljaju uz posnu trpezu. Badnji dan je poslednji dan Božićnog posta. Patrijarh Irinej pozvao je vernike u Božićnoj poslanici da srcem i dušom budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koji je "naš večni zalog".

U beogradskom naselju Rakovica okončana je krizna situacija i policija je uhapsila muškarca koji se zabarikadirao u svojoj zgradi. Posle dvočasovnih pregovora sa pripadnicima MUP-a, 45-godišnji B. J. koji se jutros zatvorio u hodniku svoje zgrade u Rakovici, predao se policiji. Muškarac, koji je uhapšen, bio je naoružan. Za njim je već raspisana poternica Prvog osnovnog suda zbog izdržavanja zatvorske kazne. U zgradi u Ulici Slavka Rodića nije bilo talaca.

Rusija je oštro kritikovala Sjedinjene Američke Države zbog sazivanja vanredne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Iranu, gde je u antivladinim protestima stradala najmanje 21-na osoba, javlja Bi Bi Si. Ruski ambasador pri U EN-u Vasilij Nebenzja ocenio je da mešanje Saveta bezbednosti u "unutrašnje poslove" Irana nanosi štetu tom najvišem telu Ujedinjenih nacija.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи