Novosti dana

„2018-ta biće ključna za Balkan kako bi se put evropskih integracija i reformi učinio nepovratnim", poručila je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. Ona je rekla da bi to bio važan rezultat ne samo za region, već i za celu Evropu.

Tim povodom, u Novostima dana sa analitičarima razgovaramo o perspektivama Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Od NATO agresije Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana Vojske Srbije nisu bili u boljem stanju i nikad nismo imali veći broj vazduhoplova ni bolje sisteme, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je, tokom obilaska vojnog Aerodroma Batajnica, rekao da je u toku druga faza remonta lovaca MiG-29, koja se odvija u Rusiji, po planu i u rokovima, ali nije mogao da precizira kad će čitav posao biti završen. Vulin je istakao da Vojska Srbije trenutno ima tri lovca MiG-29 i isto toliko MiG-21 koji su u letnom stanju i potpuno spremni za izvršavanje zadataka.

U protestima, koji se već 6 dana zaredom održavaju širom Irana, poginulo je - prema navodima medija - najmanje 20 osoba. Iranska policija je u glavnom gradu Teheranu, uhapsila stotinu demonstranata i potvrdila da je u neredima ubijen jedan policajac. Vlada saopštava da su "naoružani demonstranti" pokušali da zauzmu policijske stanice i vojne baze, ali su sprečeni. Turska je zabrinuta zbog navoda da ljudi u Iranu ginu, da policija preduzima mere protiv antivladinih demonstracija i da su javne zgrade oštećene.

Srpska policija imala je puno posla za novogodišnje praznike, ali je dobrom pripremom i saradnjom sa lokalnim samoupravama sve prošlo bez incidenata, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. On je za RTS rekao da će na osnovu nedavno usvojenog dokumenta ''Strateška procena javne bezbednosti'' rad policije biti efikasniji i ekonomičniji. U narednih 5 godina Ministarstvo unutrašnjih poslova će posebnu pažnju posvetiti suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, visokotehnološkog kriminala, zloupotreba droga i sprečavanju terorizma, kazao je Rebić.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи