Novosti dana

Širom Srbije dočekana je 2018. godina. U Beogradu na platou ispred Narodne skupštine,Novu godinu je dočekalo oko 40.000 ljudi. 2018. dočekana je veselo i na trgovima širom Srbije. Koncerti su organizovani u Novom Sadu, Nišu, Jagodini, Pirotu, Ćupriji Pančevu, Subotici, planinskim centrima.

Centar Beograda i ovog prvog januara pretvoren je u tradicionalnu " Ulicu otvorenog srca".Manifestaciju je otvorio  gradonačelnik Siniša Mali koji je istakao da i ove godine "Ulica otvorenog srca" ima humanitarni karakter i da time pokazujemo koliko smo spremni da pomognemo onima kojima je  najpotrebnije, a to su deca.

Bugarska od danas prvi put predsedava Evropskoj uniji. Narednih 6 meseci biće glavni nosilac realizacije planova Unije , u koje spada i evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Očekuje se da u vreme predsedavanja Sofije, Brisel ozvaniči rokove za članstvo Srbije u Uniji.

Komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johanes Han poručio je da će ova godina biti ključna za zemlje Zapadnog Balkana. Han je na Tviteru ocenio da je protekla godina bila puna izazova, a da u ovoj godini očekuje još bolju  saradnju sa svim partnerima u rešavanju zajedničkih izazova.

Urednik emisije: Nataša Raketić.

Urednik vesti: Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи