Svet i mi u 2017.

Tradicionalna Novogodišnja emisija Prvog programa Radio Beograda „Svet i mi“ i u 51. izdanju daje pregled najvažnijih svetskih aktuelnosti u godini iza nas.

Centralno mesto u emisiji posvetili smo evropskim integracijama i ostvarenom dijalogu Srbije sa najvažnijim političkim i ekonomskim centrima u svetu.

Odnosi u trouglu Vašington - Moskva - Peking su bili između srdačnih susreta i, s vremena na vreme, pooštrene reteorike.

Evropska unija je otpočela 2017. godinu istim pitanjima s kojima se godina i završava. Kakva je sudbina zajedničke monete evro, i kakva je budućnost odnosa EU sa SAD, a kakva sa Rusijom?

Na Bliskom istoku završen rat u Iraku i Siriji protiv Islamske države, ali otvoren stari-novi spor Izraela i Palestine o Jerusalimu.

Na Zapadnom Balkanu nešto novo. Suočeni sa sve izraženijim interesovanjem Rusije i Kine za naš region, Brisel i Vašington najavljuju pojačani angažman.

O ovim i drugim međunarodnim temama koje su obeležile 2017. godinu, govore domaći i strani stručnjaci. Autori priloga su novinari i dopisnici spoljnopolitičke rubrike, a urednik i voditelj je Slaviša Stojković.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи