U središtu pažnje

Da li je odlazak u dom za stare kazna ili početak udobnijeg života u starosti? Kakva je saradnja državnih i privatnih domova? Kako do kraćih lista čekanja? Ko i pod kojim uslovima može da ostvari pravo na smeštaj u gerontološkoj ustanovi?

Iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku su potvrdili da će 520 socijalno ugroženih starijih osoba, bez bližih srodnika, uskoro dobiti mesto u neki od licenciranih privatnih domova. Troškove za taj smeštaj snosiće država. A da li su privatni domovi spremni za ovakav vid saradnje s javnim sektorom i s kojim kapacitetima raspolažu?

Gosti emisije "U središtu pažnje" su predsednica Gerontološkog društva Srbije Dragana Dinić i predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih lica Radoslav Milovanović. 

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Radio Beograd Jedan, 17:05.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]