Noćni program - Među svetovima svet

Tema emisije je analiza lične bajke ili priče sa stanovišta jedne psihoterapijske škole, Transakcione analize. Naša gošća, Tanja Došen Kalezić, glumica i trnasakcioni savetnik pod supervizijom, upoznaće nas kako da preko izbora omiljene priče u kojoj prepoznajemo sebe otkrijemo sopstvene životne uloge i životni scenario. Ona će nam pokazati šta to praktično znači „živeti svoju priču“ i kako se to odražava na naše ponašanje, osećanja, na našu uspešnost, zadovoljstvo, izbore koje pravimo. Živimo život po scenariju koji smo ispisali davno u detinjstvu i koji slepo sledimo čak i kada nam ne donosi ništa dobro. Tako ova analiza postaje vrlo značajna jer omogućuje da upoznamo sebe i odnose sa značajnim drugima i započnemo promene koje će nam dozvoliti da se oslobodimo robovanja i živimo u skladu sa sopstvenim željama.

Mi smo se već u ranijim emisijama upoznali sa osnovnim prinicipima rada različitih psihoterapijskih modaliteta, među kojima je i Transakciona analiza. Potsetićemo slušaoce da je Erik Bern, njen tvorac, smatrao da se svi rađamo kao prinčevi i princeze, ali da se, ybog uticaja sredine možemo pretvoriti u ružne žabe. To se događa jer se odričemo sopstvenih želja i potreba, i sve radimo da "umilostivimo" druge i pribavimo njihovu pažnju. Ljubav i psihoterapija mogu nam pomoći da ponovo postanemo princeze i prinčevi.

U emisiji ćemo imati priliku da zavirimo i u ličnu priču naše gošće i saznamo kako joj uspeva da spaja pozorište i psihologiju i koliko joj taj spoj donosi neke dobre stvari i olakšava profesionalni rast i razvoj.

U drugom satu emisije slušaoci oblikuju emisiju svojim ispovestima, komentarima, predlozima. Brojevi telefona su 011/322 50 99 i 011/322 52 99.

Autor emisije je Branka Kordić.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи