Novosti dana

Niš je dobio novi Klinički centar. U rekonstrukciju, izgradnju i opremanje najmodernijeg centra uloženo je 50 miliona evra. Prostire se na 45 hiljada kvadratnih metara.

Svečanom otvaranju kliničkog centra prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Klinički centar u Nišu ima 38 klinika i više od hiljadu i po bolničkih postelja, što ga čini drugim najvećim zdravstvenim centrom u Srbiji, posle Kliničkog centra u Beogradu. Očekuje se da prvi pacijenti budu primljeni do kraja godine.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je prethodno austrijsku firmu Cumtobel, koja će biti izgrađena u Nišu i zaposliti hiljadu 100 radnika. Posetu Niškom i Pčinjskom okrugu, predsednik Vučić je započeo obilaskom radova na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana, gde je izjavio da je 92 odsto od deonice dužine oko 26 kilometara završeno. Vučić je ponovio da će kompletan Koridor 10 biti završen naredne godine.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić boraviće sutra u radnoj poseti Briselu, na poziv visoke predstavnice Evropske Unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federike Mogerini. Predsednica Vlade biće gost na radnoj večeri koju Federika Mogerini organizuje za predsednike vlada "Zapadnobalkanske šestorke".

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji pozvalo je premijerku Anu Brnabić da sutra na skupu u Briselu zatraži pravdu za srpske žrtve i pokrene pitanje sudbine kidnapovanih. Udruženje je u otvorenom pismu premijerki istaklo da na zapadnom Balkanu ne može biti pomirenja bez pravde za srpske žrtve.

Četiri osobe su ubijene, a 18 ranjeno kada su dvojica bombaša napala hrišćansku crkvu u pakistanskom gradu Keta na jugozapadu zemlje, saopštila je policija u Pakistanu. Napad je počeo na početku službe, kada su napadači aktivirali bombu i počeli da pucaju na vernike. Policija je navela da je jedan od napadača ubijen na ulazu u crkvu, dok je drugi aktivirao eksploziv u samoj crkvi. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво