Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posetu Kubi. Juče se u Havani sastao s kubanskim predsednikom Raulom Kastrom, s kojim je razgovarao o unapređenju prijateljstva dve zemlje, uzajamnom pomaganju u međunarodnim institucijama i o ekonomskoj saradnji. Srbija i Kuba potpisale su sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

Predsedniku Vučiću stiglo je preteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci", poslato iz Hanovera, u Nemačkoj. Kako je za "Blic" rečeno u Predsedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev venac u trenutku dok se predsednik Srbije nalazio u poseti Kubi. U pismu između ostalog poručuju: da se sprema nova Oluja i Bljesak i da će trećinu svih Srba ubiti, trećinu deportovati u logore i trećinu naterati u katoličanstvo. Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

Ministarstvo poljoprivrede će sledeće nedelje raspisati prvi poziv za dodelu sredstava iz IPARD-a, odnosno pretpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj. Poljoprivrednici će do februara moći da apliciraju za traktore i mehanizaciju, a u martu za prerađivačku industriju i marketing, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. On očekuje da će naredne godine iz IPARD-a biti povučeno 50 miliona evra, od ukupno 175 miliona koliko je Srbiji namenjeno do 2020-te godine. U pripremi biznis-planova i prikupljanju dokumentacije, poljoprivrednicima će pomagati poljoprivredno-stručne službe ali i konsultantske kuće koje su počele da se otvaraju.

Više desetina hiljada Rumuna odalo je poštu preminulom kralju Mihaelu dok ispraćaju prisustvuju mnogobrojni članovi kraljevskih porodica. Između ostalih prisutni su britanski princ Čarls, švedski kralj Karl Šesnaesti Gustav i kraljica Silvija, bivši kralj Španije Huan Karlos i mnogi drugi. Kralj Mihael koji je vladao Rumunijom u dva navrata, pre nego što je bio prinuđen da abdicira 1947-me od strane komunista, umro je ranije ovog meseca u 96-oj godini u Švajcarskoj, navodi Asošijeted Pres.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво