Odri Hepbern

„Verujem u roze. Verujem da smeh najbolje sagoreva kalorije. Verujem u ljubljenje, dosta ljubljenja. Verujem u to da treba biti snažan kada se čini da je sve pošlo naopako. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan i verujem u čuda.“

Čudo je reč kojom je naša gošća iz prošlosti najčešće opisivala splet okolnosti pod kojim je postala jedna od najzapaženijih holivudskih glumica. Ona je, poput Pepeljuge, izvučena iz anonimnosti i, pretvorena u princezu, osvojila svet i šarmirala Holivud. Producentima i rediteljima je bila muza, a ženama širom planete ideal elegancije i stila. Iako nikada nije sebe doživljavala kao modnu ikonu, zahvaljujući lepom licu i umiljatom pogledu ispod gustih obrva bila je osveženje među klasičnim filmskim lepoticama. Više nije bilo neophodno imati zanosnu uvijenu kosu, niti obline. Srneći pogled, dobrota i nevinost koji isijavaju iz očiju princeze dečačke građe bili su njen zaštitni znak naglašen u svim filmovima, modnim bukvarima na velikom platnu. Dobrodušnost, krhkost i dečja naivnost nisu bili imidž koji je stekla ulogama...to je bila prava ona.

Sakrila se ispod naočara za sunce, koje je štite od blještavila luksuzne juvelirnice u Njujorku. U jednoj ruci drži pecivo, u drugoj kafu. Oko vrata joj je biserna orglica, a telo joj prati duga crna haljina. U "Goste iz prošlosti" sa glamuroznih setova, u Živanšijevim kreacijama, dolazi nam glumica Odri Hepbern.

Autor teksta - Milica Đilas.

Гости из прошлости Гости из прошлости

Autor:
Стална екипа емисије: драмски уметник Милан Милосављевић, музички уредник Радмила Дујаковић, организатор Милена Борчанин и уредник Мирјана Блажић.

"Гости из прошлости" - мале приче о великим људима и vice versa. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво