Novosti dana

Skupština Srbije usvojila je u načelu Zakon o budžetu za 2018. godinu. Posle izjašnjavanja o amandmanima, poslanici će glasati o usvajanju budžeta za 2018. u celini. Parlament je prethodno usvojio izmene Zakona o budžetskom sistemu koje, između ostalog, predviđaju u narednoj godini povećanje plata za 10 odsto u javnom sektoru i pet odsto u administraciji, i povećanje penzija za pet odsto. Usvojene su i izmene Zakona o budžetu za 2017. godinu, koje će omogućiti da do kraja godine zaposlenima u sektoru bezbednosti bude isplaćen bonus od po 10 hiljada dinara.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji je jutros doputovao u Havanu, sastaće se tokom dana sa predsednikom parlamenta te zemlje Estebanom Lasom. Tokom boravka na Kubi, predsednik Srbije će razgovarati sa kubanskim kolegom Raulom Kastrom, odaće i počast nacionalnom heroju Kube Hoseu Martiju, na Trgu revolucije, a posetiće i izložbu posvećenu Fidelu Kastru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom jučerašnje fudbalske utakmice između Partizana i Crvene zvezde. U tučama je povređeno više osoba, među kojima i nekoliko stranih državljana, saopštio je MUP. Zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna dela, privedeno je 26 osoba.

Pod sloganom "Jedan na jedan" otvoren je jedanaesti Festival nauke. Na hiljade eksperimenata, predavanja, naučnih programa, interaktvinih postavki približiće deci i mladima svet nauke. Festival se održava na Beogradskom sajmu u halama 7,8,9,  i traje do nedelje.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи