U središtu pažnje

Osam godina posle donošenja Zakona o zapošljavanju i rehabilitaciji osoba sa invaliditetom u Srbiji je sprovedeno prvo istraživanje o efektima ovog zakona. Pokazalo se da za njegovu punu primenu postoji niz prepreka i da i osobe sa invaliditetom i poslodavcu smatraju da se aktuelno zakonodavstvo mora dopuniti i izmeniti kako bi bilo u skladu s realnom situacijom na tržištu rada. Koje su ključne prepreke, a koje glavne preporuke? Zašto samo 6% osoba sa invaliditetom u Srbiji ima više ili visoko obrazovanje, a tek svaka stota ima posao? Zbog čega ove naše sugrađane i sugrađanke i dalje, kao društvo, posmatramo kroz ono što ne mogu, a ne kroz ono što mogu?

U emisiji "U središtu pažnje" o ovim i drugim pitanjima govoriće: Anica Spasov, predsednica udruženja "Naša kuća" i dr Nataša Krstić, koordinatorka istraživanja o zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]