U središtu pažnje

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela naišla je na brojne kritike međunarodne zajednice i zemalja Bliskog istoka koje su upozorile na nepredvidive posledice takvog čina: od trajnog ugrožavanja izraelsko-palestinskog mirovnog procesa, građanskih nemira, pa sve do izbijanja nove Intifade.

Kako je i zašto Donald Tramp odlukom da Jerusalim prizna za prestonicu Izraela ponovo destabilizovao Bliski istok? Preti li tom regionu treća Intifada? Kakva je sudbina mirovnog procesa i da li je i dalje moguće rešenje od dve države? 

Gosti u studiju su spoljnopolitički novinar Boško Jakšić i Slobodan Janković iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu. U emisiji emitujemo i intervjue ambasadora Palestine i Izraela u Beogradu Muhameda Nabhana i Alone Fišer-Kam.

Emisiju priprema i vodi Nevena Kostadinović.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]