Novinarenje

Tema kojom se ovog jutra bave svi svetski mediji je novo neslaganje u američkoj administraciji. Američki državni sekretar Reks Tilerson je izjavio da su Sjedinjene Američke Države spremne da počnu direktne pregovore sa Severnom Korejom, iako, prema njegovim rečima, režim u Pjongjangu i dalje predstavlja pretnju. Portparolka Donalada Trampa, Sara Sanders, međutim, kaže da politika Vašingtona ostaje nepromenjena. Kako navode vodeći američki dnevni listovi, neusaglašene izjave samo su nastavak ranijih tenzija na relaciji Stejt department - Bela kuća.

Politika Sjedinjenih Američkih Država ostaje ista i po pitanju borbe protiv klimatskih promena. Prema pisanju svetske štampe, na jučerašnji samit o klimi u Parizu nije pozvan američki predsednik Donald Tramp,  ali se njegovo ime često pominjalo. Tramp je ranije doneo odluku o povlačenju Vašingtona iz sporazuma koji je potpisan pre dve godine, a koji je trebalo da označi novu eru u samniivanju i regulisanju posledica globalnog otopljavanja. O porukama sa samita u Parizu razgovaramo sa našim stalnim dopisnikom Natašom Jokić.

Domaću štampu prelistava Aleksandra Paladin, muzička urednica Radio Beograda 1. Između ostalog, govorimo i o fenomenu zvezda umetničke muzike.

Novinarenje priprema i vodi Nikola Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво