Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Jelisejsku palatu, na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici. Predsednik Srbije očekuje da će u Jelisejskoj palati imati kraći, bilateralni susret i razgovor s šefom francuske države koji je, kako ocenjuje, u ovom trenutku jedan od dve najvažnije političke figure u Evropi i uticajan u svetu. Važnost sastanka važna je i za evropski put Srbije i za bilateralne odnose dve zemlje, smatra predsednik Aleksandar Vučić.

Ministarstvo privrede objavilo je tender za javno nadmetanje za prodaju kapitala Akcionarskog društva Metanolsko - sirćetnog kompleksa u Kikindi. Kako RTS saznaje, početna cena je 38 i po miliona evra, a mogu konkurisati domaće i strane firme koje se bave hemikalijama i imaju prihod od najmanje 150 miliona evra. Konkurs je otvoren do 9. februara. U Vladi kažu da su na Javni poziv za privatizaciju kikindskog MSK stigla dva pisma.

Džihadisti koji su poraženi na ratištima u Siriji predstavljaju pravu pretnju, a mnogi od njih planiraju da se vrate u Rusiju, saopštile su ruske bezbednosne službe. Kako se navodi, otkrivena je tajna ćelija ekstremista iz centralne Azije koja je planirala terorističke napade tokom Nove godine i ruske predsedničke kampanje u moskovskom regionu. Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ranije povlačenje ruskih trupa iz Sirije, uz napomenu da je Moskva spremna da zada novi udarac teroristima ukoliko opet pokušaju da naruše mir u Siriji.

U Privrednoj komori Srbije u toku je razgovor sa predstavnicima 90 kompanija u okviru Četvrte runde Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. Predsednik komore Marko Čadež podsetio je na važnost održavanja susreta sa kosovskim privrednicima radi bolje saradnje. Privrednici su podstili da najveći deo dobara na Kosmet stiže iz srpskih firmi, ali i da je ostalo još dosta toga da se uradi. Tokom decembra planirana još tri skupa koja će okupiti sportske saveze i stručnjake iz oblasti ekonomije i zdravstva.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи