Mozaik vremena

Simpatizeri Socijalističke partije Srbije i Slobodana Miloševića, predsednika stranke i šefa države, okupili su se na beogradskim Terazijama 24. decembra 1996. godine. Skandiralo se, dovikivalo, aplaudiralo dok su se za mikrofonom smenjivali govornici, glumci, studenti i partijski drugovi. A onda je stigao onaj zbog kojeg su se i okupili na mitingu nazvanom "Za Srbiju". Kako oni vole njega tako i on voli njih, bar je tako mikrofon zabeležio. Ima jedna poslovica: "Ne veruj rečima, već delima".

Te 1990. godine kada su građani Srbije svakodnevno od milionera postajali bilioneri, kada na novčanicama više nije bilo mesta za neprekidne nizove nula,kada je reč devalvacija spoznata u svim nijansama, predsednik Saveznog izvršnog veća Ante Marković  pred poslanicima je izneo ekspoze. Bilo je to vreme kada se računalo u markama, 1 marka 9 dinara.

Novinar Mijailo Kostić razgovarao je o fudbalskim uspesima sa Draganom Džajićem 30. decembra 2000. godine. Slušamo kako je zaigrao sa Peleom, kojeg igrača je nadmudrio i još po nešto iz istorije fudbala.  

Zbog čega se neko naoružava i jača vojsku pitao se, ali i odgovor ponudio, maršal i vrhovni komandant Josip Broz Tito 28. decembra 1950. godine. Mada, kada je bolje razmislio, imao je bolji argument, ni po babu, ni po stričevima... ili kratka priča o političkim pigmejima i pokvarenjacima.

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]