Novinarenje

Izraleski premijer Benjamin Netanjahu kaže da je vreme da Palestinci priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela. Prema njegovim rečima, Donald Tramp je priznanjem Jerusalima kao izraleske prestonice priznao realnost, što očekuje i od drugih država u svetu. Posle sastanka s šeficiom evropske diplomatije Federikom Mogerini, Netanjahu je podsetio da su izraleske službe bezbednosti sprečile desetine terorističkih napada u Evropi. Mogerinijeva je, međutim, istakla da Evropska unija pruža punu podršku mirovnom procesu u Jordanu i najavalila sličan razgovor i sa palestinskim predsednikom.

Na političkoj sceni Nemačke ništa novo. Iako su socijaldemokrate ponovo u igri, ne nazire se fromiranje vlade u Berlinu. Zašto? Da li nemačka kancelarka ima šanse da ostane na čelu jedne od najrazvijenih evropskih zemalja?

Koliko je Angela Merkel i dalje stub stabilnosti u međunarodnim odnosima u eri nepredvidivih svetskih lidera poput Donalda Trampa? Iz studija „Dojče velea" u Bonu javlja se novinar Nemanja Rujević.

Stranice posvećene kulturi prelistava Vladimir Džudović, urednik i voditelj emisije „Deset i po".

„Novinarenje" priprema i vodi Nevena Kostadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво