Novosti dana

Obeležava se Međunarodni dan ljudskih prava, kao podsetnik da svaki čovek ima pravo na život, slobodu i sigurnost. Prema analizi Zaštitnika građana Zorana Pašalića, posebno ranjive grupe su žene i deca, osobe sa invaliditetom, Romi, starije osobe i LGBT populacija. Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je jedan od prioriteta Vlade, unapređenje i zaštita ljudskih prava i sloboda.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerovich izjavio je da je najrealnije da se dva zakona koja se tiču položaja nacionalnih manjina, među kojima izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, na proleće nađu u skupštinskoj proceduri.

U opštini Medveđa vekovima žive zajedno Srbi i Albanci. Naš dopisnik Srđan Conić obišao je školu u Sirijskoj banji koja je pravi primer poštovanja i negovanja dobrih međunacionalnih odnosa.

Ostalo je još svega dva dana do isteka roka za formiranje stmabenih zajednica i izbor upravnika zgrada. Prema podacima resornog ministarstva, oko polovina zgrada je ispunila zakonsku obavezu. Vlasnici stanova imaju tri mogućnosti: da izaberu upravnika iz svojih redova, da odrede profesionalnog upravnika ili da im opština imenuje prinudnog upravnika.

Libanske bezbednosne snage upotrebile su suzavac i vodene topove kako bi rasterale demonstrante oko američke ambasade u Bejrutu. Demonstranti su se okupili ispred ambasade zbog odluke predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao izraelsku prestonicu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво