Novosti dana

U Predsedništvu Srbije održan je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije - Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihajem Tudoseuom. Razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ovi sastanci predstavljaju izraz stalne saradnje četiri zemlje i da stvaraju političku klimu da privrednici više sarađuju.

Stanje na palestinskim teritorijama se ne smiruje posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Bivši predsednik Gruzije i lider ukrajinske opozicije Mihail Sakašvili ponovo je uhapšen. Sakašvili je u zatvoru počeo štrajk glađu, rekao je njegov advokat.

Od donošenja Zakona o restituciji, stari vlasnici su, uprkos brojnim teškoćama, uspeli da povrate veći deo imovine koja je u vlasništvu države ili javnih preduzeća. Za slučajeve kada naturalni povraćaj nije moguć, Zakon je predvideo isplatu novčane nadoknade obveznicama, u roku od 12 godina. Stari vlasnici smatraju da je to loše rešenje i zahtevaju da se uvede supstitucija, odnosno obeštećenje vraćanjem imovine slične vrednosti.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво