Mozaik vremena

Fudbalski klub Crvena Zvezda postao je klupski prvak sveta 8. decembra 1991. godine u Tokiju kada je pobedio čileanski klub Kolo-Kolo rezultatom 3:0.

Tri slike sa naše političke scene poslednje decenije 20. veka.

Jesen 1990. godine bila je obojena predizbornim kampanjama i predstavljanjem u medijima niza kandidata na prvim višestranačkim izborima. U duhu demokratije Radio Beograd je bio dobar domaćin. Ispred grupe građana glasačima se predstavio Nikola Šećeroski i progovorio o ličnim mukama. U studiju je bio i novinar Đorđe Vlajić.

Svakom svoja muka najteža. Apostol političke scene, kako je sebe nazvao kandidat Srpskog pokreta Obnove Vuk Drašković, u razgovoru sa novinarom Dušanom Radulovićem i slušaocima sužnjima 4. decembra 1990. godine.

Bilo je i takvih momenata... Tolerantno, pomirljivo, konstruktivno rešenje političke situacije, bez ikakvih trzavica, ponudili su radikali na čelu sa Vojislavom Šešeljom koji je 1. decembra 1997. godine, u svojstvu kandidata za predsednika države, bio gost Radio Beograda.

Predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica, po sopstvenom priznanju inicirao je dolazak predsednika Francuske Žaka Širaka u Beograd. Na konferenciji za novinare 7. decembra 2001. godine usledile su međusobne pohvale, čestitke i tapšanja po ramenu, kako uostalom diplomatija i zahteva.

Pohvala, čestitki ali i razmene ordenja i šakom i kapom bilo je 6. decembra 1976. godine kada je u prestonicu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije došao predsednik Francuske Žiskar Desten.

Autor: Branka Selaković Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]