Noćni program - Putovanje do ugla

"Svet treba da peva, a ne da ratuje." Putujemo u Pesničku republiku.

Povodom prve godišnjice od osnivanja manifestacije Pesnička republika, 25. novembra 2017. Banatski kulturni centar u Novom Miloševu organizuje pesnički maraton i dodeljuje Gramatu Pesničke republike za najbolju knjigu koja je objavljena u poslednjih pola veka, a koja je propustila priliku da dobije neku od značajnih nagrada u Srbiji, Evropi i svetu.

Pesnička republika je simbolička država svih pesnika, iz svih država i na svim jezicima, koji dođu i čitaju svoje pesme u Banatskom kulturnom centru. (...) U Pesničku republiku su dobrodošli i oni koji se sami preporuče i izraze želju da postanu državljani, kao i ljubitelji, čitaoci i afirmatori poezije.
Pesnička republika simbolično ima sve atribute pesničke države (ustav, himnu (Banatsko veliko kolo), predsednika, vladu, ambasadore, počasne konzule za pojedine regije, gradove, mesta...), koja ljudima treba da ukaže da poezija ima sveljudski i svenarodni karakter."

"Državljani Pesničke republike  iznova afirmišu ljubav, kreativnost, lepotu i dobrotu. (...) Poezija je sveukupna večnost, a u njoj svi imaju prava da učestvuju."
Radovan Vlahović, iz Ustava Pesničke republike

Autor i voditelj emisije: Hana Gadomski

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво