Novosti dana

Drugog dana posete Norveškoj premijerka Ana Brnabić sastala se s ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Soreide. Premijerka je istakla da je članstvo u Evropskoj uniji spoljnopolitički prioritet Srbije, i da smo posvećeni regionalnoj saradnji u oblasti politike i privrede. Domaćini poručuju da su spremni da pomažu Srbiji na evropskom putu. Ana Brnabić je potom, na sastanku s norveškim poslodavcima poručila da je naša zemlja politički i ekonomski stabilna i da je sprovela fiskalnu konsolidaciju. Svoje sagovornike je pozvala da ulažu u Srbiji i istakla da od njih imamo šta da naučimo, posebno kada je reč o reformi uprave i radnoj etici. Premijerka Srbije posetila je i kompaniju Telenor, koja je sa investicijom vrednom dve milijarde evra, najveći pojedinačni investitor u Srbiji. Posetu završava predavanjem na Norveškom institutu za međunarodne odnose na temu " Evropske perspektive Srbije".

Jedan od najvećih ruskih proizvođača bakra "Rašn koper kompani" zainteresovan je za privatizaciju borskog Rudarsko - topioničarskog basena, i to kroz strateško partnerstvo, potvrđeno je RTS-u u Vladi. Ruska kompanija je, kako saznajemo, svoje namere i zvanično obrazložila u pismima resornim ministarstvima. Prethodno se na Javni poziv javilo osam kompanija - iz Rusije, Kine i Amerike.

Posle presude Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, sa analitičarima razgovaramo o tome da li je Tribunal ispunio svoju misiju i doprineo pomirenju u regionu.

Dan uoči zakletve novog predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve, bivšem predsedniku Robertu Mugabeu dodeljen je imunitet, čime je zaštićen od sudskog postupka. To je deo dogovora o njegovom odstupanju s vlasti, saopštio je agenciji Rojters izvor blizak pregovorima . Iako je Mnangagva oduševljeno dočekan po povratku iz egzila, mnogi sumnjaju da je njegovo postavljenje za predsednika - promena koja je potrebna Zimbabveu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво