Moja knjiga

U večerašnjoj emisiji Ljubica Arsić, književnica, govori o delu ''Roman o Londonu'' Miloša Crnjanskog. Ljubica Arsić je do sada objavila romane: „Čuvari kazačke ivice“, „Ikona“, „Mango“ i „Rajska vrata“. Objavila je devet zbirki priča, a priredila je i nekoliko tematskih antologija kratkih priča. Za svoj književni rad dobila je više nagrada i priznanja. Za zbirku priiča ''Maco, da'l me voliš'' dobila je Andrićevu nagradu.

Ljubica Arsić u emisiji otkriva zašto voli delo ''Roman o Londonu'' Miloša Crnjanskog. Crnjanski joj je uvek bio značajan pisac, uživala je u poetskim kvalitetima njegovih knjiga i u neponovljivom jeziku kojim su one pisane. U ''Romanu o Londonu'' našu sagovornicu privlači i priča o knezu Rjepninu, izgnaniku koji je ostao bez voljene domovine, Rusije, i koji uzalud pokušava da se navikne na život izgnanika u Londonu.

Priča o knezu Rjepninu istovremeno je priča i o Londonu, što se vidi već iz činjenice da je Crnjanski ime ovog grada izvukao u naslov dela, ali i priča o sudbini samog Miloša Crnjanskog. Naša sagovornica će govoriti o doživljaju Londona kod Crnjanskog, ali i o tome kako je ona doživela ovaj grad dok je boravila u njemu. Biće reči i o doživljaju Rusije, koja je u knjigama Miloša Crnjanskog često prisutna kao čežnja, o načinima na koji gradovi postoje u umetnosti, o vezi životnih iskustava i svetova stvorenih  literaturi, o nemirima i lutanjima pisca ''Seoba'', o sumatraizmu, i o prostorima sreće u delu Miloša Crnjanskog.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара