Novosti dana

Bez regionalnog mira i stabilnosti nema ni integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, složili su se premijeri Srbije i Makedonije, Ana Brnabić i Zoran Zaev posle sastanka u Beogradu. Premijerka Brnabić je navela da će još neko vreme postojati tenzije u regionu, ali da je važno voditi dijalog, jer samo tako možemo konstruktivno rešiti probleme. Prema rečima makedonskog premijera, važno je da rešenje u dijalogu između Beograda i Prištine bude postignuto što pre, jer od toga zavisi evropska perspektiva celog regiona.

"Zemlje članice CEFTA sporazuma nalaze se na prekretnici - ili će svih 6 potpisnica, među kojima je i Srbija, raditi na većoj ekonomskoj integraciji regiona, ili će odabrati stagnaciju," izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić u Beogradu na otvaranju konferencije o sprovođenju regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Na današnji dan, 1995. godine, tadašnji predsednici Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, Alija Izetbegović, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević potpisali su Dejtonski sporazum, dokument kojim je zvanično okončan rat u BiH.

Sa HIV virusom u svetu živi oko 37 miliona, a u Evropi oko 2 i po miliona ljudi. Mnogi svoj HIV status otkriju kasno, kada je bolest već uznapredovala. Kako bi se to promenilo, širom Evrope se održava „Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis". Pod sloganom "Testiraj se na HIV, jer je važno da znaš", ta nedelja se brojnim manifestacijama obeležava i u našoj zemlji.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи