Romano Them

 U Prištini je danas završen Samit o Romima na Zapadnom Balkanu i Turskoj, čija je glavna tema bila borba protiv Anticiganizma. Na Samitu se razgovaralo o položaju romske zajednice u ovim zemljama, posebno o sporosti integracije ali i o borbi protiv anticiganizma koji je sve češća pojava u evropskim državama.

Povodom sve većeg broja slučajeva nasilja prema pripadnicima romske i travelers zajednice širom Evrope, pogotovo kada su u pitanju prinudna iseljenja i napadi na rasnoj osnovi, oglasila se predsednica Evropskog Foruma Roma i Trevelersa Miranda Vuolosaranta.

U drugom delu emisije govorimo o problemima stanovanja Roma u Velikoj Britaniji.  Naime, državni Fond za izgradnju mesta za naseljavanje Roma i Travelersa je nepotrošen zato što su lokalne vlasti izgradile manje od trećine potrebnih parcela.

Emisiju vode Gordana Nešović i Lutvija Antić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво