Novosti dana

U 20 opština na Kosovu i Metohiji održava se drugi krug lokalnih izbora. Među njima su i Klokot i Parteš sa srpskom većinom. U Partešu i Pasjanu, izbori za predsednika opštine se ponavljaju, jer je Panel za žalbe, uprkos pozitivnoj oceni Centralne izborne komisije, poništio rezultate prvog kruga. Sva biračka mesta otvorena su na vreme.

Građani širom Srbije mogu i danas da obave besplatne lekarske preglede. Zdravstveno stanje mogu do 16 časova da provere u 104 zdravstvene ustanove - u opštim bolnicama, domovima zdravlja, Kliničkim centrima u  Nišu, Kragujevcu, Kliničkom centru Vojvodina i 4 klinička centra u Beogradu.

Obeležava se Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. U svetu  godišnje u saobraćaju pogine milion i po ljudi, u Srbiji oko 600, a oko 20 i po hiljada bude povređeno. Glavni uzročnici saobraćajnih udesa su nepažnja, nekontrolisana brzina, vožnja pod dejstvom alkohola i nevezivanje pojasa.

Javna administracija i komunalna preduzeća privrednicima naplaćuju skoro 400 raznih taksi i naknada. Naši sagovornici upozoravaju da država što pre mora da propiše ko može da ih uvodi i kako se utvrđuju iznosi. U Vladi Srbije i u lokalnim samoupravama kažu da su zahtevi iz privrede opravdani i da su u pripremi dva nova zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara i o administativnim taksama.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи