Novosti dana

U martu će biti održani samo redovni beogradski izbori, a o parlamentarnim će se razgovarati kad za njih dođe vreme, odlučio je Glavni odbor Srpske napredne stranke, usvajajući time predlog lidera stranke Aleksandra Vučića. Članica Predsedništva stranke Maja Gojković je izjavila da je za tu odluku glasalo više od 500 članova Glavnog odbora, a da su četiri bila protiv. O kandidatu naprednjaka za beogradske izbore, i o timu za te izbore, razgovaraće se na stranačkim organima, rekla je Maja Gojković.

U Zimbabveu je na hiljade građana izašlo na ulice grada Hararea i pozvalo predsednika Roberta Mugabea da se povuče s vlasti. Učesnici protestnog marša protiv Mugabea mašu nacionalnim zastavama uz pesmu i ples, grle vojnike i nose transparente s natpisom "Ne Mugabeovoj dinastiji", prenose agencije.

U Srbiji je zvanično popisano 2,2 miliona nelegalnih građevinskih objekata. Kako sada stvari stoje, uklanjanje objekata koji ne mogu da budu uvedeni u pravne okvire ni po jednom osnovu, neće biti ni brzo ni jednostavno, zato što interesovanje građevinskih firmi za učešće na tenderima za poveravanje tih poslova skoro i da ne postoji.

Pažnju javnosti ovih dana privukao je zahtev Beogradskog univerziteta da mu se vrati nacionalizovana imovina. Iz te visokoškolske ustanove upozoravaju da bi, u suprotnom, mogli ostati bez svojih objekata. U Agenciji za restituciju kažu da nema bojazni da će se to desiti. Dodaju, međutim, da povraćaj imovine nije moguć.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво