Vreme sporta i razonode

Među gostima ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1 je Sara Krneta, koja - s ocem, vojnim pilotom - vodi školu letenja, u kojoj je postala najmlađi pilot i jedina žena pilot civilnog helikoptera u Srbiji. Podjednako uspešno vozi avion, helikopter, automobil i traktor, s tim da je letačku dozvolu dobila pre nego vozačku za kola, takvih primera nema baš mnogo u svetu.

Tokom emisije, izveštavaćemo o kretanju rezultata na fudbalskim utakmicama evropskih šampionata, kao i domaćeg prvenstva, u prve dve divizije. Dejan Nikolić javljaće nam se sa utakmice Crvena zvezda-Rad, kada god se za to ukaže potreba. Predstojeći Sajam sporta, koji se održava narednog vikenda, najaviće nam njegov direktor Nemanja Svjetličić. U Jagodini se održava međunarodna izložba sitnih životinja.

Jednodnevna izložba `Krenuo sam davno`, posvećena multimedijalnom stvaraocu Milanu Delčiću Delči, održava se sutra, baš na njegov rođendan, u Ateljeu 212. Na tu temu, razgovaramo sa gitaristom Miroslavom Cvetkovićem Cveletom, ovoga puta u svojstvu jednog od najbitnijih ljudi `Rok muzeja`.

Premijerno u našoj emisiji predstavljamo i Aleksandru Sanju Nedeljković, koja je bila sastavni deo brojnih pesničkih festivala i zastupljena u raznim antologijama, ali nam sada dolazi i sa prvom samostalnom zbirkom stihova, objavljenom pre neki dan pod nazivom `Dar`.

Iz muzičkog sveta, stiže nam jedna dama - Zorana Pavić. Donosi nam potpuno novi singl pod nazivom `Tatu`, u kome podseća na svoje najbolje dane na muzičkoj sceni.

U Kragujevcu se, narednog vikenda, održava međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. U KC Čukarica, od 20. novembra - drugi filmski festival `Restlfest`. Reditelj Stefan Ćirić dobio je priznanje `Zlatni leptir` za svoj film `Po suncu hoda`,  na internacionalnom festivalu `Prvi kadar` u Istočnom Sarajevu. Mlada balerina Gala Jovanović, koju svakodnevno gledamo u spotu kojim najavljuje Međunarodni festival igre, dobitnica je jedne lepe nagrade, u vezi s ovom smotrom. U Beogradu se održava Sajam etno hrane i piće, a u Aranđelovcu se zahuktava drugi festival pozorišne scene osnovnih škola. U Kikindi će se održati džez i bluz festival `Geza Balaž Gari`.

Udruženje baletskih umetnika Vojvodine organizuje izložbu fotografiju i promociju monografije docenta sa Instituta za umetničku igru u Beogradu, profesora Nemanje Maraša. U `srpskoj Atini` uskoro počinje `NS Vinter fest`. Divna izložba u znak pažnje La Linei i Osvaldu Kavandoliju, večeras u `Ciglani- klubu ljubitelja teške industrije`. Tokom emisije najavljujemo i koncerte koje će imati grupa `Frajle` i Slobodan Trkulja.

U Novom Sadu večeras se igra humanitarna utakmica između vaterpolistkinja Srbije i Hrvatske, za pomoć Nataliji Nedimović, nekadašnjoj igračici, oboleloj od najteže bolesti- javlja nam se selektor Vladimir Bajković . U Smederevu je ovaj vikend rezervisan za streljaštvo, održava se Kup Srbije. Čućemo i dobitnika `Zlatnog Pjera`, poznatog karikaturistu Jugoslava Vlahovića. Predstava `Čarobnjak iz Oza`, Kruševačkog pozorišra, najbolja je na desetom pozorišnom festivalu za decu `Mali Joakim`. Pozorište `Lektira- Vladimir Jevtović`, na sceni `Božidarca`, izvelo je premijeru `Pokondirene tikve, o kojoj nam govori rediteljka Jasmina Večanski.

Čućemo i kako teče snimanje tv serije `Koreni`, po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, zatim kako je grupa `Ničim izazvan` proslavila svoje prvo veliko međunarodnu priznanje, MTV nagradu. Braća Teofilović vratila su se sa gostovanja po Norveškoj. U glavnom gradu sutra se održava internacionalna izložba pasa svih boja i rasa. Šesti festival prvoizvedenih predstava održava se od 22. novembra u Aleksincu. U `Madlenijanumu` večeras - izuzetan događaj, premijera opere `Orfej`, Klaudija Monteverdija. Dirigent Draško Janković najavljuje `Veče romantizma`, koje će se održati u Domu vojske Srbije. Umetnica Tijana Radenković izlaže u galeriji DOB-a, dok se Ljiljana Bursać radovima na papiru predstavlja u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu. Vasil Hdžimanov koncertno je predstavio novi allbum, koga je snimio sa gitaristom Dušanom Jevtovićem. `Noć pozorišta` naredne subote biće obeležena u Kulturnom centru Čukarica. Naše slušaoce obradovaćemo besplatnim ulaznicama za neke predstave ove smotre, kao i za neka druga kulturna dešavanja, za šta dugujemo zahvalnost Akademiji 28 i Domu omladine Beograda. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи