Nedeljom za selo

Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkoj direkciji za robne rezerve za naturalnu razmenu do 10 hiljada tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku. Pariteti su 11,02 kilograma kukuruza za kilogram svinja, osnosno 13,76 kilograma kukuruza za kilogram tovne junadi. Pravo na razmenu imaju aktivna poljoprivredna gazdinstva, zemljoradničke zadruge i preduzeća čija je pretežna delatnost uzgoj svinja i goveda.

Posle informacija koje smo dobili od farmera da ove godine kasne subvencije za krave i tovnu junad, pozvali smo direktora Uprave za agrarna plaćanja Žarka Radata. On tvrdi da isplata subvencija teče kontinuirano, bez zastoja, da je novac obezbeđen i da će svi zahtevi biti podmireni.

Svi koji žele da se bave proizvodnjom grožđa i imaju zasade vinove loze veće od 10 ari, obavezni su, prema zakonu, da se upišu u vinogradarski registar. Procedura je, tvrde vinogradari, i spora, i komplikovana.

Pre desetak dana registrovana je Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača. O tome ko u nju može da uđe i šta joj je cilj razgovarali smo sa predsednikom te komore Nenadom Manićem.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво