Doživeti stotu

Danas vas vodimo u sremačku varoš - Staru Pazovu. Odškrinućemo vrata Centra za socijalni rad koji je nedavno obeležio tri i po decenije od osnivanja. Razgovaraćemo s direktorkom Radom Žugić i socijalnom radnicom Mirjanom Sokolović o tome kako pomažu starijim sugrađanima u okviru specijalizovanih službi.

Članice Udruženja pazovačkih žena Mara Rodić i Zuzana Kovač će predstaviti slovačku narodnu nošnju, nacionalnu kuhinju i pesme svoga podneblja.

A povodom 17. rođendana emisije "Doživeti stotu" u goste nam dolazi njen osnivač i prvi urednik i voditelj - Vidak Maslovarić. Podsetiće nas kako je daleke 2000. godine, 10. novembra, tada u 20 sati, na Radio Beogradu 1 nastao jedinstven radijski koncept na Balkanu, posvećen seniorima.

Povodom 11. novembra - Dana primirja, o teškim i slavnim danima naše vojske u Velikom ratu, govoriće čuvar Srpskog vojničkog groblja u Solunu Đorđe Mihajlović, a u istorijskoj radio-čitanci ćemo se vratiti u vreme vojvode Stepe Stepanovića, najvećeg vojskovođe i heroja koga je Srbija ikada imala.

Urednik i voditelj je Marina Stojadinović.

Muzički urednik je Dragan Dimić.

Radio Beograd 1, 9:05

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već sedamnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]