U središtu pažnje

Kakav treba da bude državni službenik? Kako se ponašaju oni koji obavljaju te poslove? Na koji način treba organizovati državnu službu da bi ona zaista bila efikasan servis građana?

Prema smernicama Ministarstva državne uprave dobar državni službenik treba svakog dana sebi da postavlja pitanje: "šta sam danas učinio za građane", da obavlja posao savesno i radi u najboljem interesu države i gradjana, da poštuje pravila i služi za primer svojim kolegama, kreira dobre odnose sa njima, trudi se da bude informisan i deli informacije koje su od značaja za rad, odnosi se domaćinski prema instituciji u kojoj radi, rukovodi ljudima i imovinom efektivno i efikasno.

Koliko ove smernice poštuju državni službenici u Srbiji? Šta još nalaže kodeks ponašanja državnih službenika? Da li ćemo početkom rada Nacionalne akademije za javnu upravu dobiti efikasnijeg i ljubaznijeg službenika koji je bolje upućen u sve zakonske odredbe i regulative? Dokle se stiglo sa depolitizacijom i profesionalizacijom javne uprave?

Gosti emisije U središtu pažnje su: dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ranka Vujović, predsednica Visokog službeničkog saveta i Vladimir Mihajlović, istraživač u Centru za evropske politike.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара