Sportski spomenar

Fudbalski klub Partizan je u utorak pomoćnom terenu svog stadiona dao ime legendarnog golmana crno-belih i reprezentativca Milutina Šoškića. To je povod da u dva nastavka repriziramo emisije u kojima nam je gost ovaj velikan našeg i svetskog fudbala.

Tokom 18-togodišnje karijere mrežu Partizana je branio 371 put i osvojio 4 titule državnog prvaka. Član je generacije „Partizanovih beba" koja je 1966. Igrala u finalu Kupa evropskih šampiona. Tokom 5 sezona je bio i uspešan golman nemačkog Kelna.

U državnom timu je 1959. nasledio takođe legendarnog Vladimira Bearu. Tokom sedan narednih godina reprezentativac Jugoslavije je bio 50 puta. Član je ekipe koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Rimu 1960. srebrne iste godine u Kupu nacija u Francuskoj i četvro mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. Branio je i gol selekcije sveta 1963. protiv Engleske, povodom obeležavanja 100-godišnjice fudbala na Ostrvu.

Bio je trener nekoliko domaćih klubova i čak 13 godina trener golmana reprezentacije Sjedinjenih američkih država.

U prvoj od dve emisije će između ostalog govoriti: zbog čega je posle samo nekoliko meseci napustio Crvenu zvezdu i karijeru nastavio u Partizanu? Kako su se prema njemu odnosili kada je bio teško povređen? Zbog čega nije branio u finalu Olimpijskih igara u Rimu i kako je odoleo pritisku Franje Tuđmana da potpiše ugoro sa Partizanom.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво