Vreme sporta i razonode

Uz obilje aktuelnosti i informacija o dešavanjima u svetu sporta, kao i javnog, kulturnog i umetničkog života, i ove subote među gostima porodičnog magazina Radio Beograda 1 je dosta poznatih imena. Legenda gimnastičkog sporta Milena Reljin Tatić ispričaće nam kako je bilo na 12. međunarodnom turniru `Prijateljski susret`, u organizaciji njenog kluba `Ritam` i kako je prve jesenje beogradske dane provelo oko 150 mladih takmičara iz 11 zemalja.

Državni reprezentativac u odbojci Aleksa Brđović, posle pet i po meseci grozničavog iščekivanja i neizvesnosti, dobio je `zeleno svetlo` za dalje bavljenje sportom. Zbog nepravilnog rada srca, bio je prinuđen da se privremeno udalji od parketa, u međuvremenu raskinuo ugovor s turskim Arkasom, strpljivo čekao povratak na teren. Dozvola je stigla, do daljnjeg Brđović je formalno član Partizana, s  kojim je trenirao poslednjih nekoliko meseci.

Još jedna legenda stiže nam iz džudo sporta. U decembru će napuniti 78 godina , a i ne pomišlja da ostavi tatami. Titule i medalje stižu kao u najboljim danima, samo ovoga puta u kategoriji veterana, evropske i svetske. Od Vuka Rašovića čovek uvek može dosta toga mudrog da čuje i mnogo nauči, najviše kako se vole i poštuju sport i rivali.

Karikaturista `Večernjih novosti` Tošo Borković takođe će nam se pridružiti u studiju. Samo tokom ove godine imao je najmanje desetak međunarodnih nagrada i priznanja, sa velikih svetskih konkursa i takmičenja.

U Pančevu se od 3. do 6. novembra održava 19. džez festival, koga će nam detaljnije najaviti umetnički direktor manifestacije Vojislav Pantić.

Internacionalni džez festival održava se ovog vikenda i u Kragujevcu. Od 1. do 6. novembra čeka nas filmski festival `Slobodna zona`. U Bačkoj Topoli sve je spremno za `Sarmijadu`. U selu Viča, kraj Lučana, održaće se smotra narodnih običaja `Mitrovdan`. Petar Peca Popović prvih pola veka bavljenja novinarstvom obeležava izložbom u Biblioteci grada Beograda. Povodom 40 godina od smrti Žaka Prevera, novosadski šansonjer Loran Prokopić održava poetsko- muzičko veče. `Kids fest` održava se od 1. do 7. novembra u Dečjem kulturnom centru, festival za najmlađe dešava se i sutra, u beogradskom klubu `Fabrika`. Mladi istoričar iz Kruševca Marko Marinković, reditelj dva igrana filma, pokrenuo je javnu kampanju prikupljanja novca za snimanje igrano- edukativnog filma `Knez Lazar`.

Džez pijanista Milan Petrović predstavlja nam digitalno izdanje singla `Orient`. `Balkan dens projekat 3` nastavlja svoje putešestvije regionom. U nekoliko dvorana glavnog grada, od 31. oktobra održava se 14. međunarodni festival `Čembalo- živa umetnost`. U Novom Sadu održava se izložba zlatarstva i časovničarstva pod nazivom `Sjaj`. Plesna predstava `Metamorfoze 2` premijerno se izvodi u Studentskom kulturnom centru. U galeriji ULUPUDS-a 12. put održava se izložba `Mozaik malog formata`. Najavljujemo i izložbu članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umtnosti i dizajnera Srbije, u galeriji `Singidunum`.

U ateljeu `Blank` biće otvorena izložba radova francuskog fotografa Sebe Janiaka. Izložba fotografija Branimira Karanovića aktuelna je u galeriji Centra za grafiku. Magistar slikarstva i filozofije Teodora Stojanović 4. novembra otvara prodajnu izložbu svojih radova. Čućemo i novi predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. Završeno je snimanje drugog dela serije `Ubice mog oca`, u režiji Predraga Gage Antonijevića - o tome šta nas u nastavku očekuje i u kom smeru se razvija njen lik policajke Milanke, priča nam mlada glumica Ivana Dudić.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи