U središtu pažnje

Zašto neki roditelji odbijaju da vakcinišu svoju decu? Da li su takvim postupcima ugroženi i oni koji su vakcinisani? Kakve su posledice?

Ukoliko se nastavi trend odbijanja roditelja da njihova deca prime vakcine koje se nalaze u obaveznom kalendaru vakcinacije, u Srbiju bi mogle da se vrate davno zaboravljene bolesti koje su zahvaljujući otkriću cepiva eliminisane- upozoravaju stručnjaci. Već su se i u Srbiji pojavili novi slučajevi zaraze virusom malih boginja. Bilo je planirano da male boginje budu eliminisane u Evropi do 2010. godine, a računalo se da u najbližoj budućnosti potpuno nestanu. Međutim, situacija je drugačija, a lekari se u ordinacijama svakodnevno bore da roditeljima objasne važnost vakcinacije.

Koji su argumenti onih roditelja koji opovrgavaju prednosti vakcinacije?  Šta su stavovi medicinske nauke o obaveznoj imunizaciji? Da li su dovoljni da ubede roditelje da su vakcine bezbedne i efikasne?

O značaju i prednostima vakcinacije govore gosti zdravstvene tribine emisije U središtu pažnje: profesor dr Zoran Radovanović, epidemiolog, osnivač Lige za imunizaciju i dr Radmila Kosić, specijalista pedijatrije, načelnik u DZ "Zvezdara".

Brojevi telefona za uključenja slušalaca su : ( 011) 322 50 99 i (011) 322 52 99.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи