U središtu pažnje

Politizacija ili popularizacija: šta je uticalo na promenu uloge i značaja pisca i knjige? Kakve nam ključeve nudi 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga? Da li je to i dalje mesto susreta ili samo velika knjižara?

Emisija je posvećena 62. Međunardnom beogradskom sajmu knjiga koji se održava pod sloganom „Ključ je u knjigama".  Ove godine počasni gost je jedan jezik i četiri zemlje u kojima se nemački jezik govori. Kroz različitie teme u prisustvu pisaca, Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn predstavljaju na sajmu savremeno stvaralaštvo.

O sajmu, izdavaštvu i knjigama, o nemačkoj književnosti na srpskom jeziku u emisiji će govoriti  književni prevodilac Jan Krasni; predsednik žirija za dodelu sajamskih nagrada prof. dr Dragan Simeunović, Bora Babić direktorka izdavačke kuće "Akademska knjiga" iz Novog Sada i dobitnica nagrade za izdavača godine Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade, dobitnica nagrade za Dečiju knjigu godine i slavistkinja i prevodilac Ala Tatarenko , profesorka na Univerzitetu "Ivan Franko" u ukrajinskom gradu Lavovu.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Krstić.


 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се