Mozaik vremena

Dan posle Svetskog dana suknje, na Svetski dan štednje 31. oktobra, Mlađan Dinkić je izabran za guvernera Narodne banke Jugoslavije. Te 2000. godine u kratkom obraćanju poslanicima i narodu kazao je da će opravdati ukazano poverenje. Mi mu dajemo neopravdani, a vas podsećamo kako je sveže izabranog guvernera najavio Dragoljub Mićunović, posebno onaj deo o devizama, oružju i ručnim bacačima.

Noć veštica obeležava se u mnogim zemljama u noći 31. oktobra, uoči Dana Svih svetih. Verovanja i običaji su razni i najčešće podrazumevaju maskiranje. Kada smo već kod Noći veštica i maskiranja, baš tog poslednjeg dana oktobra 1996. godine, u Centru „Sava", održana je završna konvencija Socijalističke partije Srbije. Okupili su se simpatizeri, ali i drugovi i drugarice iz Jugoslovenske udružene levice i Nove demokratije.

„Pisanje je neizbežno odgovaranje životu", rekao je pisac Dušan Matić 1. novembra 1960. godine u emisiji „Naši pisci pred mikrofonom".

Najveći sin naših naroda i narodnosti Josip Broz Tito posetio je Latinsku Ameriku oktobra 1963. godine. Svečani doček maršala sa službenog puta upriličen je 1. novembra. Atmosferu nešto pre sletanja predsedničkog aviona slušaocima Radio Beograda doneo je reporter Aleksandar Zlatić.

Radio Beograd 1, subota u 10.05

Izvor slike sa naslovne strane: tanjug-srđan-ilić

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]