Romano Them

Jedan od najvećih problema Roma u Srbiji je nezaposlenost. Međutim, sve su češći glasovi na neromskoj strani, ali i među samim Romima, prema kojima pripadnici ove manjine baš i ne vole da rade i ne angažuju se dovoljno kako bi došli do posla. O ovoj temi smo razgovarali sa Draganom Gračaninom iz Asocijacije koordinatora za romska pitanja.

Češka ultradesničarska stranka Sloboda i direktna demokratija , čiji je lider japanskog porekla Tomio Okamura,  pozvala je Čehe da šetaju svinje pored džamija i prestanu da jedu kebab. Ova partija je na parlamentarnim izborima  osvojila je preko10,7 odsto glasova.

Javni medijski servisi treba da počnu sa doslednim poštovanjem Zakona o javnim medijskim servisima koji nalaže da se veća pažnja mora pokloniti programu na manjinskim jezicima, saopštila je Koalicija novinarskih i medijskih udruženja. Navijači Lacija u svojim fašističkim ispadima išli dotle da Anu Frank, jevrejsku devojčicu koja je simbol jevrejskog Holokausta, pomoću fotošopa obuku u dres protivničkog kluba Rome, što oba tabora smatraju velikom uvredom.

Emisiju vode Una Beriša i Lutvija Antić. 
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво