Novosti dana

Srpska lista proglasila je pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Srbi, glasanjem na lokalnim izborima, pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose. U većini opština u kojima su Albanci u većini, nema pobednika u prvom krugu. U 19 opština biće organizovan drugi krug izbora za predsednike.

U Rafineriji Pančevo počela je gradnja ekološkog postrojenja "Duboka prerada nafte" koja vodi ka ukidanju proizvodnje mazuta bez sumpora. Investicija je vredna 300 miliona evra. Investicije NIS-a su do danas obezbedile da imamo najbolje gorivo u ovom delu Evrope, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na svečanom obeležavanju početka gradnje.

U 40-tak gradova Srbije počelo je prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica. Inicijativu pokreće Fondacija Tijane Jurić. Potpisivanje peticije biće organizovano do nedelje 29-tog oktobra, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je prikupiti najmanje 30 hiljada potpisa u roku od nedelju dana.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević demantovao je vest koju su objavili pojedini beogradski mediji da je ukradena slika "Industrijalizacija" čuvenog umetnika Petra Lubarde, i novinarima u Domu sindikata pokazao da se ona i dalje nalazi u tom objektu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Izvor slike sa naslovne strane: Politika

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво