Vreme sporta i razonode

Naša najbolje plasirana teniserka na svetskoj rang listi Aleksandra Krunić dolazi nam u goste posle nekoliko godina,s mnogo iskustva i pređene `kilometraže`. Raduje se što je ponovo, makar na kratko, u Beogradu, koji joj mnogo nedostaje tokom silnih putovanja s jednog na drugi kontinent i učešća na najvećim svetskim turnirima.

Omladinci fudbalskog kluba Brodarac, istinski hit ove sezone i državni prvaci u svojoj kategoriji, napravili su sjajan rezultat i na evropskoj sceni. U revanš utakmici prvog kola UEFA lige mladih, u gostima su savladali ekipu iz raelskogMakabija. Naredni rival im je Saburtalo iz Gruzije. Sa nama će danas biti mladi fudbaleri šampiona Srbije u ovom uzrastu, Matija Babović i Aleksa Pejić, zamenik kapitena.

Ženski odbojkaški klub Partizan, koji funkcioniše posle 45 godina, već je osvojio i prvi trofej, Kup Beograda i igraće u osmini finala najmasovnijeg takmičenja Srbije. Vlade Radičević zabeležio je divnu, toplu priču sa premijere filma `Čileanci`, autora Grade Brankovića, na njoj se okupio niz poznatih imena onog vremena, budućih zvezda evropskog fudbala i članovi nezaboravne, poslednje jugoslovenske reprezentacije tog uzrasta. Atletičarka Dušica Topić je prva Srpkinja koja je u nekom takmičenju u hodanju prešla 50 kilometara. Čućemo i kako je prošla poslednja ovogodišnja stanica Krosa RTS-a, u Vrbasu. 

Iako po godinama mlad, Nikola Jerković ima dosta odbojkaškog staža kao trener. Posle TENT-a i Železničara iz Lajkovca, preuzeo je kormilo pančevačkog Dinama, mlade ekipe, koju želi da očeliči, mnogo čemu nauči i, možda već dogodine, izvede na evropsku scenu.

Ivana Trišić je najpre izabrana za Mis Beograda, a nedavno i za najlepšu devojku Srbije.

Misica je, inače, iz sportske porodice, trenutno je na završnoj godini Pravnog fakulteta i želi da postane advokat u oblasti međunarodnog prava.

Maja Vukadinović, kulturolog i analitičar medija, dolazi nam danas u jednom drugačijem svojstvu, kao koautor izdanja `Hronika dobrog provoda`. Sve je počelo 2001. godine objavljivanjem feljtona u Politici, u saradnji sa Aleksandrom Mikata. Dr Vukadinović utvrdila je gde se, kako i zbog čega najbolje provodilo u disko i noćnim klubovima starog Beograda, od Laze Šećera, preko `Cepelina`,`Monokla`, `Duge`, `Nane`, `Taš kluba`...

`Cirkusfera` je organizacija za razvoj savremenog cirkusa, umetničke animacije, savremenog i uličnog teatra. Okuplja posvećene mlade umetnike koji poznaaju veštinu žongliranja, manipulaciju objektima, akrobatiku, ekvilibrizam, tehniku klovna, glumu....`Cirkusferu` će slušaocima ovog, porodičnog radio magazina predstaviti Danka Sekulović.

Dolaze nam i članovi grupe Witch 1, klavijaturista Nebojša Maksimović i bubnjar Zoran Radovanović. Čućemo njihov novi singl `Na tebe ne mislim`, koji se pojavio i u formi video spota. Udruženje baletskih umetnika Srbije u ponedeljak dodeljuje svoja tradicionalna priznanja. Na pozorišnim susretima u Kumanu, Rale Milenković nagrađen je `Maskom Laze Telečkog. U Vrnjačkoj Banji u četvrtak će biti podignuta bista glumcu Draganu Nikoliću. Naredne subote počinje 26. festival `Dani Zorana Radmilovića` u Zaječaru. Prvi koncert u mraku, pod nazivom `U svetlosti tame`, održava se večeras na `Kolarcu'. Niški karikaturista Saša Dimitrijević osvojio je Gran pri nagradu zagrebačkog salona auto- karikature, njegov kolega Tošo Broković dobio je specijalno priznanje na međunarodnom konkursu u Belgiji, dok je Dragutin Karlo Minić laureat prestižne nagrade `Jovan Hadži Kostić`, koju dodeljuju `Večernje novosti`.

Pored Sajma knjiga, u Beogradu se od 25. oktobra održava i Sajam obrazovanja i naučnih sredstava. U Jagodini preksutra počinje Festival dečjih i omladinskih pozorišta Srbije. Pred nama je i `Futoška kupusijada`, kao i Sajam automobila u Novom Sadu. `Poslednji cirkus na svetu`- naziv je romana koga je pre neki dan predstavio pisac i novinar iz Niša Branislav Janković. U sredu će u `Madlenijanumu` biti premijerno izvedena drama `Senka Euridika govori`. Komična opera `Ljubavni napitak`, posle dve i po godine, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu. Ulogom Adine, na sceni nacionalnog teatra debitovala je Dušica Bijelić, sopran. U organizaciji udruženja `Balkan omnibus`, večeras- događaj pod nazivom `Mondo kult`, promocija srpske kulture, nauke i stvaralaštva.

I ove subote pripremili smo dosta besplatnih ulaznica za slušaoce naše emisije, za Dom omladine Beograda i malu i veliku scenu Akademije 28, dakle za sve generacije. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво