Romano Them

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa delegacijom Evropske komisije, koju predvodi Marija Garsija Fidalgo, o daljim koracima za unapređenje položaja romske nacionalne manjine u Srbiji.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je na otvaranju Seminara o socijalnom uključivanju Roma i Romkinja, da njihova inkluzija u društvo nije samo pitanje jedne institucije, već čitave Vlade, nevladinog sektora, romskih udruženja i naših evropskih partnera.

Epidemija malih boginja sa Kosova i Metohije proširila se i na ostatak Srbije. Prvi slučajevi zabeleženi u romskoj zajednici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je sa predstavnicima romske nacionalne zajednice o obrazovanju i radu romskih porodica, te o položaju žena i dece

Misija OEBS-a na Kosovu organizovala je sastanak sa predstavnicima relevantnih institucija, diplomatskih misija i građanskog društva kako bi se rešila teška situacija stanara u zgradi za socijalno stanovanje u Plemetini, opština Obilić.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи