Mozaik vremena

Najveći sin naših naroda i narodnosti, ljubitelj umetničke fotografije i lepe pisane reči Josip Broz Tito posetio je 27. oktobra 1970. godine 15. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu. Uz brojnu pratnju razgledao je knjige i davao preporuke šta bi to narod trebalo da čita. Akcenat je bio na knjigama iz oblasti tehnike i istorije, naravno. A stigla je preporuka i za one vremešnije građane.

Vazda brige na trusnom tlu ovog dela sveta. Kada je ono Sandžak hteo da se odvoji, pa se organizovao referendum u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i još nekoliko gradova... Sećate se? Ukoliko ste zaboravili evo malog podsetnika iz centralne emisije Radio Beograda "Novosti dana" 27. oktobra 1991. godine; Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i jedna kafana.

Pred Međunarodnim tribunalom u Hagu 23. oktobra 2003. godine, na suđenju Slobodanu Miloševiću, tužilaštvo je pustilo presretnuti telefonski razgovor između tuženog i Radovana Karadžića. Ako ne čujete dobro, okrenite 0.

Jovanka Budisavljević Broz, narodni heroj, potpukovnik Jugoslovenske Narodne Armije i supruga predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita sahranjena je 26. oktobra 2013. godine. Građani iz Beograda i regiona došli su da joj odaju poštu. Bilo je tu setnog sećanja na prohujalo vreme, geopolitičkih analiza i poezije. Sve je zabeležila novinarka Ljubica Ćetković.

Radio Beograd 1, 10.05

Naslovna strana: sahrana Jovanke Broz, izvor: Info KS 

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]